Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI

Splošni Pogoji Poslovanja L-art.si, so sestavljeni v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.  Spletna trgovina L-art.si je namenjena vsem fizičnim ter pravnim osebam. Naročanje v spletni trgovini  poteka v slovenskem jeziku prek spleta 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Podjetje L-sistemi, Nataša Hriberšek s.p., ni zavezanec za DDV. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Cene izdelkov   

Vse objavljene cene artiklov L-art.si so navedene v evro denarni enoti (€). Cene so nepreklicne in veljajo samo za nakup preko L-art.si. Cene veljajo do preklica, izdelki pa so na voljo do odprodaje zalog. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov).

Način plačila in plačilni pogoji  

Spletna trgovina  L-art.si omogoča naslednje načine plačila: z gotovino ob prevzemu na zahtevanem naslovu (velja spletna cena + cena dostave) po predračunu z nakazilom na račun in prevzemu na zahtevanem naslovu (velja spletna cena + cena dostave).

Plačilo po prevzetju   

Pri izbiri dostave z dostavno službo (Pošta Slovenije) in plačila po povzetju bomo vsa naročila, ki so na zalogi dostavili v 1-7 delovnih dneh.

Plačilo po predračunu   

Predračun prejmete na vaš e-mail naslov z vsemi plačilnimi pogoji za nakazilo. Pošiljka vam bo dostavljena, ko plačilo vašega predračuna prispe na naš račun. Rok veljavnosti predračuna je 8-dni od prejema na vaš e-mail naslov. 

Dostava  

L-art.si mora blago dostaviti v obljubljenem času. Stroški hitre dostave paketa so enaki za dostavo po celotni Sloveniji. Strošek dostave je 8 eurov. Strošek dostave se v tem primeru prišteje stroškom naročila, kar je zavedeno tudi v košarici in navedeno na računu.  Naročeno blago vam bo dostavila Pošta Slovenije ali DHL. Vsako ne dostavljeno naročilo vas bo na vaši pošti čakalo še 15 dni, preden se bo vrnilo: Pošta Slovenije si vedno obračuna 5% provizije od zneska kupnine. 

Varnost   

Zagotavljamo vam, da bomo vaše podatke obravnavali zaupno, jih skrbno varovali in v nobenem primeru posredovali ali prodajali tretjim osebam (izjeme v primeru nezakonitega delovanja v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi). Pridobljene podatke bomo uporabljali le za nemoteno izvedbo nakupov, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter v primeru, če se boste odločili, za pošiljanje elektronskih novic in ponudb.

Obveza odgovornosti   

Spletna trgovina L-art.si deluje po principu kataloške prodaje, podatki o dobavi pa so ustvarjeni na podlagi informacij s strani dobaviteljev materiala in so informativne narave. Kljub prizadevanju za stalno ažuriranost trgovine in dobavnih rokov se lahko zgodi, da se podatki o lastnostih artiklov, njihovi ceni ali dobavi spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov in so artikli še vedno nespremenjeni na seznamu spletne trgovine. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost.  

Reklamacije  

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopa od naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšno zamenjavo ali vračilo kupnine. Kupec lahko blago iz reklamacije vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino, brez dogovora, ne sprejemamo. Kupec ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh. 

Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak